Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


maite perroni

Maite Perroni Beorlegui (1983.03.09) mexikói színész és énekesnő , dalszerző. Legismertebb szerepei a Rebelde , Cuidado con el Ángel , Mi Pecado és Triunfo del Amor sorozatokban voltak,amelyek elhozták számára a nemzetközi elismerést is . Tagja volt a Latin Grammy- jelölt RBD popzenekarnak.


Élete:

Maite Mexico Cityben született,de Guadalajara-ban nőtt fel.12 éves volt mikor családjával visszaköltözött Mexikóvárosba.Két testvére van Adolfo és Francisco.


Karrierje:

Maite 2000-ben kezdett el színészetet tanulni a Televisa, Centro de Educación Artistica színészképzőjében.2004-ben debütált mint színésznő az Argentin Rebelde Way remakejében a Rebelde sorozatban.A történetben egy alacsonyabb osztályból származó tizenéves lányt alakít Guadalupe "Lupita" Fernández,aki lehetőséget kap,hogy egy elit iskolába járhasson.A sorozat 2004 és 2006 között futott,majd 2007-ben a Televisia megjelentette a RBD: La Familia sitcom sorozatot,amelynek a RBD zenekar tagjai voltak a szereplők.A sorozat 13 részes volt.2008-ban, Maite játszotta a főszereplőnőt a Cuidado con el Ángel sorozatban,amelyben William Levy volt a partnere.A sorozat nagy siker lett az egész világon.2009-ben újabb főszerepet kapott a Mi Pecado drámasorozatban.2010-ben Salvador Mejía producer egy főműsoridős telenovella főszerepét ajánlotta fel újra William Levy partnereként a Triunfo del Amor,a Venezuelai Cristal sorozat remakejében.

RBD és szolókarrier:

Maite tagja volt a népszerű RBD popzenekarnak,amelyet a Rebelde televíziós sorozat indított el.9 stúdióalbum jelent meg az együttesnek angol,spanyol és portugál nyelven.15 millió lemezt adtak el világszerte és több nagy nemzetközi túrnén is részt vettek szerte Európában és Latin-Amerikában.Maite énekelte a RBD negyedik albumának címadó dalát a Empezar Desde cero-t szolóban.2008-ban a RBD utolsó túrnéján Maite már nem vett részt a Cuidado con el Ángel forgatása miatt. Mindamellett,hogy felénekelte a sorozathoz tartozó betétdalokat : Esta Soledad, Separada de Ti, és Contigo.Következő sorozatának a Mi Pecado-nak ő énekelte a címadó dalát.A Triunfo del Amor telenovellához is rögzítettek néhány dalt.


Magánélete:

2008-ban egy párt alkotott Guido Laris zenei vezetővel.2010-ben nyílvánossá tette Mane de la Parra énekes-zeneszerzővel kapcsolatát a közvélemény számára.


Reklámok:

Maite a NYX Cosmetics szépségnagykövete. 2007-ben megjelent Maite Barbie baba változata a RBD zenekar karaktere által.2009-ben több reklámfilmben szerepelt az egyik mexikói ökológiai társaság mellett.Mindemellett reklámozta a : Giraffas, Pepsi, Helato de Bonice, Asepxia, Teleton, a Wal Mart, ADES, Hinds, Pantene termékeket.


Díjak és kitüntetések:

2006-ban megnyerte élete első díját a Premios TVyNovelas díját a "Legjobb főcímdal" kategóriában.2009-ben elnyerte a "Legjobb fiatal főszereplő színésznő" díjat a Cuidado con el Ángel-ben nyújtott alakításáért.Premio Juventud díjat nyert a legszebb telenovella színésznő kategóriájában.2009-ben vezette a People spanyol "50 legszebb" kategóriáját,ahol a címlapon Eva Longoria és Ana Bárbara mellett pózolhatott.2010-ben megkapta az Univision csatorna rajongói által a "'Queen of telenovelas" címet.


 

 

Menüpontok